Sivut

torstai 13. heinäkuuta 2017

WIP: Idoli Sora


Heips!

Oon tässä jonkun aikaa jo työstäny Traconin cossia ja se on edenny sen verran et ajattelin jotain jo siitä kirjotella. Olen siis tekemässä sinne Digimonin Soraa idoliversiona. Idolihelvetti iski sitten nurkan takaa kun sitä vähiten odotti.
 Kyseiset versiot julkastiin tossa alku vuodesta mainostamaan Digimon Music Cafea, joka ilmeisesti avattiin Japanissa Trin nelosleffan julkaisupäivänä. En oikeen tiedä oliko se vaan joku ihan pysyvä kahvila vai semmone hetkellinen :'D



Ja kyllä, nämä on ainoat reffit. Jee.
Suurimman osan kankaista ja materiaaleista ostin jo helmikuussa, ja oon pikkuhiljaa hankkinu niitä lisää. Pääsin alottamaan viimein Desun jälkeen.
Aloitin koko projektin tuosta pinkistä hameesta. Se olikin oma kuumotuksensa koska kangas makso melkee 30 e/metri :------D Mutta ku se oli muuten täydellistä! (enkä onneks tarvinnu metriä enempää) Olin Kotorin hamosissa saanu apua, ja Tiina silloin käänteli ja väänteli kankaat ja sano mistä leikkaan, ja Kirlialla oli se avoin etuosa, joten tää oli eka kerta kun ihan ite tein kellohameen yksin. Onneksi on ihana cossipari joka kivasti auttoi Twitterin kautta ja anto hyvät ohjeet <3  Muuten hameessa ei oikein ollu mitään kummosempaa, ompelin kanttinauhan helmaan ja vyötäröön tuli kuminauha pitämään hameen päällä. Tarkoitus oli vuorittaa tää, mutta en saanut monenkaan yrityksen ja kahden eri vuorin jälkeen sitä istumaan millään ilveellä, joten jätin sitten tekemättä.


Päivällä oli selkee teema. Tuossa also se vuori jota en lopulta käyttäny

Jatkoin tästä seuraavaan hameeseen, aka tohon siniseen. Raidottaminen oliki sitte oma työmaansa. Kun sain nauhat paikoilleen, poltin kaikista päät ettei ne lähde purkautumaan. Löysin raitoihin tosi nättiä nauhaa missä oli pieni kukkakuvio! Ajattelin eka että joudun ompelemaan noi käsin, mutta päätin kuitenki kokeilla koneella. Se onneks onnistu ihan hyvin ja pääsin siis vähän nopeemmin eteenpäin. Tosin kyllä siinä silti meni saatanan kauan! En laskenu kuinka paljon raitoja lopulta ees tuli :'D

"Tässä menee tovi"


Tota nauhaa oli mulla muuten noin 17 metriä. Tän jälkeen sitä jäi 1,5 :DDD Ajattelin ostaessa et no kyl se nyt riittää muihinki osii, koska toi oli kaikki mitä niil oli sillä hetkellä. Kävin kyselemässä lisää (tää oli siis sellanen pieni ompeluliike ku Inkuri, ostin niiden Helsingin liikkeen loppuunmyynnistä, mutta niillä on vielä toinen liike Espoon Matinkylässä) ja sain kuulla että tää oli vaan yks erä, eikä sitä enää tule lisää. Vähän hampaita kiristellen sitten ostin iha normaalia nauhaa ja kirosin ku tää oli nyt siinä osassa mikä näkyy vähiten.

Kyllä siinä saatana kesti
Tuossa vielä lähikuvaa nauhan kuviosta
Seuraava projekti oli paita. Muokkasin vähän perus poolopaidan kaavaa sopivammaksi kun en löytäny kauluspaidan kaavoja mitä käytin Kaorulla. Paita on vuoritettu. En saletisti tehny kaulusta minkään maan oppien mukasesti mut I don't care :'D Paidassa on käytetty Mallorcaa, jota on muuten hameessakin!
Vuori tappeli tässäkin vastaan, mutta sain sen onneksi kuitenkin suht hyvin kiinni. Ompelin tuon nauhan johon napit kiinnitetää minkä nimee en muista. Sain uuden (Vanhan) ompelukoneen ja siinä jopa toimi napinlävi-ohjelma! Entisessä ei toiminu joten jouduin ompelee napinlävet aina käsin. Muutenki kyllä paita pisti hanttiin aika vahvasti, tuntu että tein tätä ikuisuuden ku jouduin koko ajan purkamaan jotain.. Onneks lopputulos kuitenki näyttää kivalta. 
Alkuun tein hihoihin samanlaista scallop-kuviota kuin helmaan, mutta päätin sittenkin tehdä ne vähän erilailla. Ja rupesin just itseasiassa kattomaan että onko toi helmaki tarkotus olla sellasta rypytystä vai scalloppia. Mitä sanotte? Paidasta tuli enivei vähän turhan pitkä joten siitä pystyis noi leikkaa pois.
Tota kukkanauhaa riitti sittenkin vielä hihoihin! Ompelin ne käsin punaseen hihansuuasiaan, koska jouduin taittamaan sitä vähän kapeammaksi niin en uskaltanu koneellä vetää. Sitten kiinnitin siihen pitsiä. Pääsin viimeinki käyttämään tota, mulla on hirvee kasa pitsiä ja koristenauhoja laatikossa ollu jo varmaa vuoden ku kaverin äiti tyrkkäs ne kerran mulle xD Tossa oli oikeestaan myös punanen kerros mutta leikkasin sen pois. Tykkään kyl erityisesti tässä noista hihoista <3



"Jos jätän ton toho kuin suurella todennäkösyydellä saan sydärin jos herään keskellä yötä?"
Hihatestailuja



Paidan jälkeen aloin tekemään liiviä. Tein kaavat itse tuon nuken avulla ja se vähän kuumotti, erityisesti kaulus, koska mulla ei oikeestaan ollu tarpeeks mitään kangasta protoon :'D Tein etukappaleen kahdesta osasta että sain siihen sen istumaan paremmin. Ompelin liivin kasaan ja vuorin kiinni, tällä kertaa se onnistui ilman suurempia ongelmia. Varmaan ekaa kertaa ikinä!




Piti vielä paidan kanssa testata!
Tämän pidemmälle en liiviä jatkanu, koska saan kanttinauhan tähän vasta Animeconin jälkeen. Also en omista vielä nappeja tuohon. Täytyy vielä kun saan vyötärörusetin tehtyä kattoa mitä se tekee vai kavennanko tuota vielä vähän. Alottelin myös hattua vähän, mutta siitä lisää seuraavalla kerralla! Oon myös  tilannu kengät ja alushameen ja oottelen tässä niitä saapuviksi.
Toiselle päivälle Traconiin oon suunnitellu Beybladen Mariahia kolmoskauden asulla! Puvun oli tarkotus tulla Animeconiin, mutta mokoma jääkin nyt multa välistä koska oon lauantaina töissä.. Koska juuri tämän viikonlopun halus kaks muutaki vapaaks ja heillä oli vähän tärkeemmät menot ni minä sitten joustin tällä kertaa. Pomo lupas yrittää saada jonkun tuuraamaa mutta ei oo kuulunu mitää. Tosin kesäloma kausi joten en oikee odottanukkaa. 
En onneks conilipusta ollu maksanu, enkä sinäänsä conista itessää ees tykkää, mutta ihmisten ja Digimon-näytelmäjudujen takia sinne olin menossa. Mutta sellasta se välillä on. Viikonlopulle oon jo hankkinu kivaa menoa korvikkeeksi. Traconia en kyllä suosti mistään hinnasta jättämään välistä!! Ja on tässä välissä onneks Rope, jossa oon muuten cosplaymammana eka kertaa! Jänskää! Nyt kun sielläki on kisat uskaltaiskohan sinneki jonku cossin laittaa. Jos vaikka jonkun länärihahmon varovasti näin alkuun.

Bonus: miten säilöä keskeneränen cossi
Tsau! o/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti