kansikuva

kansikuva

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Kouha WIP ja biitsifilleri!Yuki paniikki


Sillä välin kun Movie Maker ja Youtube latailee Disneyland-videoita, voisi tähän väliin heittää jotain cosplay-postausta.

Elikkä, tuossa aiemmin viikolla pääsin alottelemaan Kouhan tekoa. Kouhasta tuntu löytyvän netistä tosi huonosti refe kuvia, jotka vastasivat anime designiä. Mutta parilla anime screencapilla ja fan art kuvalla saatiin onneksi suht hyvä kokonaisuus.
 Tiina tuli käymään viime sunnuntaina, ja sovittiin että piirretään kaavoja. Siitä tulikin sitten jännää kun Suuri Käsityö-lehtiä alettiin selailemaan että minkä pohjalta tehtäisiin. Semmoset siis mistä olis helpoin muokata oikeenlaiset.
Säärystimet on oikeesti punaset ja tästä puuttuu nuo hatun härpäkkeet mutta esim housujen pituus tästää aika hyvin
Sitten kaavoja lähdettiin piirtelemään ja leikkauksen jälkeen teippailtiin ja testattiin miltä näytti ja näytti ihan hyviltä.


Seuraavana päivänä kävin sitten ostamassa kankaat, pesin ja leikkasin ne. Tais olla eka kerta kun leikkasin kankaat ilan Tiinan valvovaa silmää :o A-a-a kuumottaa~ eiku. Valkosiin osiin ja hatun turkoosiin osaan ostin New Duchess-satiinia, punasiin sifonkia ja vuori on ihan perusvuorikangasta.
Alotin takista, koska se vaikutti helpommalta kun housut. Helppoa tässä oli se, että vain pariin kohtaan piti jättää saumavara, eli olkapäihin, pääntielle ja kainaloijen alle mistä palat on kiinni toisissaan. Siksakkasin takkikankaan ja vuoren kiinnitoisiinsa. Kaulukseen laitoin kaksi kerrosta satiinia, kun nyt kaikissa muissakin kohdissa on kaksi kerrosta kangasta ja pysyypä sitten paremmin pystyssä.

Takin palat


Leikatessa kävi jotain hassua ja vuoripalat oli vähän isompia, mutta leikkelin ylimääräset poijes


Jahas, väliin tupsahti myös yksi Miikukuva
Sitten alkoi kanttinauhakamaluus... Kouhan takissa kun jokaisessa kankaan reunassa on kultakanttaukset. En ole ikinä ennen kanttinauhaa käyttänyt, olen vaan kuullut näitä kauhutarinoita siitä. Neulasin nauhat kankaaseen ja pikkuhiljaa ompelin eteenpäin. Olen tosi tyytyväinen miten nätisti sain ne ommeltua \o/ Vaikka muuten olen tosi kärsivällinen, jostain syystä ompelussa ja ompelukoneen kanssa sitä ei riitä yhtään :'D
Olin ostanut 10 metriä nauhaa, sitä jäi n. puoltoista. Olin jo varautunu että joudun menee ostaa lisää, mut ei sit tarvinnukkaa. En valita.




Yhden kappaleen neulaamiseen meni esim. kaikki nupparit
Sitten ompelin takkipalat kiinni toisiinsa ja Vóla!
Kokeilin vähän peruukin kanssa


Vähän turhan pitkäksi meni sivusauman ompeleet, joten varmaan vielä vähän puran sitä. Ehkä. Riippuu miten leveet bindaukset tulee. Tosin Kouhalla on takki sivusta melkeen kokonaan auki, mut en haluis bindejä vilautella :D kahtottaan. Se mikä eniten Kouhassa pelottaakin on sivubindaus. Pitää joku päivä käydä ostamassa siihen tarvikkeet ja kokeilla. Onneks mulla bindaus on aika helppoa.
Voi teitä miehiä kuinka helppoo teillä on ku ei tarvii ajatella tälläsiä. paitsi jos crossaatte. Mut on se tekotissien käyttäminen/rintsikoiden täyttäminen sukilla huomattavastu mukavempaa ja helpompaa! l'D

Takaisin asiaan! Takin lisäksi alotin myös Kouhan hattua. Basenhan tein jo aiemmin softiksesta, nyt sitten oli vuorossa päällystäminen. Käytin siis samaa satiinia kun takkiin, mutta sitä nurjaa, vähemmän kiiltävää puolta, ja liimasin sen softiksen päälle.
kankaan leikkelyä
 Hattua väsäsin mökillä, ja olin ottanut mukaan tekstiililiimaa. Tarkoitus oli ottaa myös kuumaliima, mutta sepä sitten unohtui. Tekstiililiiman piti aina antaa kuivua ennen kun pystyi palat painamaan kiinni toisiinsa.
Onneksi hiustenkuivaaja on keksitty!

Tadaa!
Tekstiililiiman kanssa en tuohon edes viitsinyt alkaa kanttinauhaa ähräämään, joten jätin homman tällä kertaa tuohon. Lisäksi leikkelin softiksesta palat hatun siipikoristeisiin.

5.7 olisi Yukiconin Se Pakollonen Rantajakso-tapahtuma, minne suuntaamisesta päätin heti kun asiasta kuulin, koska se vaan kuullosti liian siistiltä että sen voisi missata. Lisäksi katsoin eilen Mango Sirenen kuvia ja vlogia ColossalConista, ja nyt odotan sitä vielä enemmän (ja toivon ettei mulle isketä töitä just sille päivälle)! Miksei meilläkin vois olla vesipuistocon? Serenassa, tai Tropiclandiassa, tai mitä näitä on! OwO
Tuossa eilen sitten aloin taas miettimään mitä ranta!yukiin pistäisi päälle. Olin alunperin ajatellut Gouta, koska Free! ja ranta you know. Sitten toisaalta taas tuli fiilis laittaa Krista, koska Gousta saa ens viikonloppuna kuvia. Nyt keksin että Mathildaki ois kiva ja ÄÄÄÄ en osaa päättääää!
Löysin vanhan yukatani (tosin se on oikeesti vissiin joku aluskimon I don't care) kaapista tuossa keväällä ja keksin että sitä voisi käyttää tuolla. Muut vaihtoehdot ois sitte biksut tai muuta casuaalia tai Goulle joku random arabiversio. Mutta oon melkosen sitä mieltä et värikkäät biksut tai vaaleenpunanen yukata ei sovi Kristalle ja kato ku lähen kahessa viikossa ettii jotai sopivii vaatteita arabia-versioon, ei salee löydy. Yukataan myös pitäisi värkätä/pölliä jostain obi. 
Pitää vähän mallailla eri vaihtoehtoja. Hjälp anyone? Q^Q

Toivotaan myös että kelit vähän lämpenisi siihen mennessä.

Muttamutta ens viikonloppuna Cosplay SummerShoot ja Free!photis! <3

PS. Videossa vielä 105 minuuttia latuasaikaa jäljellä...

4 kommenttia:

  1. Ite olisin kanssa tulossa tonne ranta-Yukiin, mulla ois suunnitelmissa käyttää taas sitä arabia-Harukaa (meinasin jotain juttuja parannella ja saada sen miekan tehtyä xD). Arabia-Gou ois kyllä kiva. :>

    Tosi kivan näköinen muuten toi cossi tähän mennessä, itse en sais noin siistiä jälkeä. xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huu! ehkä yrtiän löytää jotain sopivaa! :> Oon miettiny et Gousta arabi versio ois kiva tehä, mut tonne kyl aattelin ihan jotai pienen budjetin cossia

      Kiitos! Hahaa, ompelin tota tyyliin sillee sentti kerrallaan jonka jälkee tarkistin että tikki pysyy samassa linjassa :'D

      Poista
  2. Mmh, teksti on vähän sekavaa kun siinä sanotaan "Ensi viikolla 5.7 olisi Yukiconin" (joka ei muuten ole ensi viikolla... Tänään on 22.6) ja sitten puhutaan että: "Muttamutta ens viikonloppuna Cosplay SummerShoot ja Free!photis! <3" Juuh, menin vähän sekasin tota lukiessani, että millon nyt tapahtuu mitäkin :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on päivät ihan sekasin kun unohdan koko ajan et tänään on vasta sunnuntai eikä itelläkää ihan punanen lanka pysy päässä :'D kiitos, teen siitä vähän selvemmän!

      Poista